joi, 7 iunie 2012


marți, 5 iunie 2012

Scrisoare deschisa adresata Presedintelui ANCMRR


SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ PREŞEDINTELUI A.N.C.M.R.R. CRAIOVA ŞI, MAI ALES, SUSŢINĂTORILOR SĂI

- SĂRBĂTOARE CU IZ ELECTORAL - 

          Fideli „ TĂTUCULUI”, care i-a „reevaluat” (termenul este la modă fiind inventat de ei) sub al cărui „PATRONAJ” fiinţează şi recunoscători până la moarte celui care le-a umplut „EPOLEŢII” uzaţi cu grade nemuncite şi NEMERITATE şi le-a „RECALCULAT” PENSIILE mărindu-le şi transformându-le în „AJUTOARE SOCIALE” conform de altfel cu statutul lor de slujbaşi fideli ai stăpânului de ieri şi de azi, potentaţii vremurilor recent apuse au sărbătorit „ZIUA REZERVISTULUI MILITAR” într-un mod caracteristic numai lor, ducând în derizoriu pentru a nu ştiu câta oară ONOAREA ŞI DEMNITATEA DE SOLDAT.
          Parte din membrii A.N.C.M.R.R. în frunte cu „distinsul lor preşedinte” ajuns GENERAL DE BRIGADĂ deşi la pensie a trecut cu gradul de locotenent colonel, care la semnalul izmănarului şef de partid ajuns peste noapte ministru, au trecut cu arme şi bagaje la partidul de suflet creat după chipul şi asemănarea lor, a refuzat invitaţia de a fi împreună la ceas aniversar TOŢI REZERVIŞTII şi s-au retras să petreacă pe banii INTERLOPILOR şi INCULPAŢILOR cu care sunt colegi de partid, la fosta cantină a partidului, devenit peste noapte RESTAURANTUL „FLORA ” (aceiaşi mărie dar cu altă pălărie), de unde ieri îşi umpleau sacoşele cu trufandale în timp ce „POPORUL” de rând „COCÂLŢEA” ADICĂ RĂBDA.
          Până aici nimic ieşit din comun că doar suntem în democraţie şi avem dreptul la OPINIE fie ea şi SEPARATĂ.
          Totul ar fi fost în regulă dacă la „distinsa” adunare nu s-ar fi petrecut câteva lucruri cu adevărat jenante pentru participanţii de bună credinţă ajunşi întâmplător în acel loc fără a cunoaşte adevărata „SEMNIFICAŢIE” şi „CONOTAŢIE” dată unui eveniment care deşi inventat de OPREA merită sărbătorit pentru că se adresează unor OAMENI ONEŞTI ÎN CEEA MAI MARE MAJORITATE A LOR CARE FORMEAZĂ PĂDUREA VERDE ŞI NU USCĂTURILE CARE ÎI STRICĂ IMAGINEA.
          Primul moment neplăcut a fost faptul că ajungând ca INVITAT la acest eveniment am fost pus să semnez într-un caiet de prezenţă de către un fost coleg (om cumsecade în tinereţea sa care şi-a pierdut MINŢILE LA BĂTRÂNEŢE) ajuns COLONEL PESTE NOAPTE deşi el ieşise la pensie maior. Faptul că omul poartă uniforma de colonel FĂCÂNDU-I reclamă ca şi „ambalaj” pentru că în mintea lor CONŢINUTUL NU CONTEAZĂ, m-a amuzat un pic şi am trecut cu vederea că de fapt el făcea UN SERVICIU DE PORTAR şi probabil pentru asta purta şi „EGHILEŢI”.
          M-a bucurat însă să constat că punctualitatea îi caracterizează şi la ora anunţată toţi invitaţii erau în sală aşteptând OASPEŢII DE SEAMĂ (de fapt SPONSORII EVENIMENTULUI cum a anunţat chiar dl. preşedinte „general” al A.N.C.M.R.R.) care se lăsau aşteptaţi umilind prin gestul lor participanţii. Un gest urât mai ales că la eveniment participau şi soţiile şi rudele celor sărbătoriţi.
          Oaspeţii au fost pentru început OASPETELE (sponsorul cum am mai spus) nimeni altul decât PRIMARUL ÎN FUNCŢIE AL CRAIOVEI – ANTONIE SOLOMON (colonel în rezervă) – VICEPREŞEDINTE AL UNPR şi candidat pentru un nou mandat de primar.
          La evenimentul organizat de A.N.C.M.R.R., care ulterior s-a dovedit a fi o întâlnire de partid cu iz electoral, au participat şi comandanţii unităţilor din garnizoană. Până la rostirea alocuţiunilor de deschidere prezenţa lor nu mi s-a părut NEFIREASCĂ pentru că ei participaseră şi la CERCUL MILITAR la activitatea organizată de către FILIALA CRAIOVA A SCMD, dar ulterior i-am ÎNVINOVĂŢIT (mai mult pe comandantul Bg. 2 I. care a fost şi cercetaş) că NU s-au informat la ce fel de activitate participă şi cu ce scop. Vina principală o poartă însă preşedintele A.N.C.M.R.R. care ştiind ce eveniment organizează, cu ce fonduri (adică cine a plătit chermeza) şi mai ales cine participă şi ce mesaje se transmit, trebuia să îi protejeze pe colegii aflaţi în activitate, în marea lor majoritate oameni ONORABILI şi cu coloană vertebrală.
          Aceia dintre ei care au ştiut la ce participă şi au făcut gestul conştient obedienţi fiind celor care i-au promovat în funcţii şi i-au avansat în grad pe baza altor criterii decât MERITELE, EXPERTIZA ŞI COMPETENŢA trebuie să suporte consecinţele în conformitate cu rigorile legii şi gravitatea faptelor. Aşa este corect, aşa este MORAL şi numai astfel vom reda INSTITUŢIEI – ONOAREA CARE TREBUIE SĂ O CARACTERIZEZE sădind încredere şi respect între noi.
          Momentele cele mai penibile care m-au determinat pe mine şi colegii din SCMD să părăsim sala au fost ALOCUŢIUNILE preşedintelui A.N.C.M.R.R. care într-un limbaj de lemn specific ofiţerului cu origine sănătoasă a ridicat osanale FOSTULUI MINISTRU care A FĂCUT DREPTATE ÎN OPINIA DOMNIEI SALE, elogiind cu slugărnicie pe PRIMARUL SOLOMON omul care le-a dat gratuitate pe transportul în comun, le organizează întâlniri tovărăşeşti şi aniversări ale nunţilor de argint şi aur, le sponsorizează excursii şi mese, îi ascultă şi le rezolvă problemele lor şi ale copiilor şi nepoţilor (adică le dă servicii, îi bagă în consilii de administraţie la unele regii, cum este şi dl. preşedinte al A.N.C.M.R.R., i-a propus la avansare pe ei şi odraslele lor care au absolvit facultatea muncitorească din CRAIOVA (UNIVERSITATEA PARTICULARĂ CARE A LUAT LOCUL ACADEMIEI ŞTEFAN GHEORGHIU…. CA ŞI PĂRINŢII LOR ŞI AU INTRAT ÎN ARMATĂ PE FILIERA INDIRECTĂ şi câte şi mai câte….), toate numai şi numai în INTERESUL NAŢIONAL, şi MESAJUL ELECTORAL AL DOMNULUI ANTONIE SOLOMON pe care nu doresc să-l comentez.
          De fapt făcând o trecere în revistă a celor întâmplate şi analizând lista invitaţilor şi participanţilor pot spune fără să greşesc că activitatea a fost una DE PARTID CU IZ ELECTORAL de promovare a CANDIDATULUI UNPR ANTONIE SOLOMON, fapt dovedit şi de participarea ulterioară a unei distinse doamne, de pe centura politică a societăţii, VICEPREŞEDINTĂ A UNPR, şi a unei echipe de fluieraşi de campanie purtând însemnele UNPR întorşi de pe frontul propagandei electorale.
          S-a mâncat bine pe gratis, s-a jucat,   s-a cântat la microfon, chiar din primul moment PRIMARUL RAPSOD s-a lăsat în voce, s-au făcut poze şi s-au filmat momentele vesele (penibile) nu ca la Cercul Militar unde nu a fost voie să se filmeze (pentru că aşa a ordonat OPREA) şi unde s-au spus lucruri plictisitoare despre PRIMA RĂPIRE A BASARABIEI acum două sute de ani, DEMNITATEA ŞI ONOAREA REZERVISTULUI MILITAR, UMILINŢA LUI ÎN DECURSUL ISTORIEI MAI VECHI ŞI MAI NOI, transmiţând un mesaj CLAR DE UNITATE SUFLETEASCĂ ÎNTRE REZERVIŞTII DE ONOARE SĂNĂTOŞI LA CAP (care nu se prostituează pentru a obţine ce nu merită sau un blid de mâncare) ŞI TÂNĂRA GENERAŢIE AFLATĂ SUB JURĂMÂNT DE CREDINŢĂ FAŢĂ DE PATRIE ŞI POPOR.
          Fiecare aniversează după mintea şi priceperea sa este o realitate din care fiecare ÎNŢELEGE ce doreşte.
          M-am întrebat şi încă mă întreb dacă am făcut sau nu bine că am dat curs unei asemenea INVITAŢII. OARE CINE ESTE CEL UMILIT CU ADEVĂRAT ?
          Cerându-mi scuze pentru colegii de bună credinţă din ANCMR care nu au înţeles ce li se întâmplă îndrăznesc să pun totuşi o întrebare – ÎNCOTRO A.N.C.M.R.R. Craiova?

      Col.(r.)ec.
      Ioan Mişu NAON

Cele prezentate mai sus de colegul NAON M., se regasesc intrutotul si la A.N.C.M.R.R. Suceava, aceleasi interese, aceeasi slugarnicie fata de cei ce ne-au terfelit demnitatea, onoarea, profesia, calacand in picioare si aruncand la lada de gunoi portocalie, traditia, istoria, jertfa si sacrificiile indurate de-a lungul vremii. Aceasta perioada neargra, urata, blestemata, sper sa ramana o amintire care sa nu se mai repete.

Vasile PLACINTA