sâmbătă, 29 ianuarie 2011

28.01.2011

Comunicat

Pana in 2012 salariile militarilor si politistilor activi se vor alinia la salariile omologilor din tarile membre NATO.
In mod normal si pensiile noastre ar fi trebuit sa urmeze acelasi curs. Pentru ca legile noastre ocupationale 164/2001 si 178/2004 prevedeau cresterea pensiilor corespunzator cresterii salariale ale activilor. Este motivul pentru care legile noastre au fost abrogate, este motivul pentru care statutul nostru de militari in rezerva a fost anulat, este motivul pentru care suntem considerati civili (si ni se adreseaza fara grade cand ne ”felicita” de Anul Nou), pentru trecut, prezent si viitor in baza unei legi abrogate si care nu ne privea (19/2000).
Acesta este motivul pentru care luptam pentru statutul de militar si nu pentru cuantumul pensiei. Celor carora li s-au marit pensiile ”legal” cum au fost micsorate majoritatii, le atragem inca odata atentia ca:
· Odata civili, vom depinde exclusiv de punctul de pensie, care va putea fi redus in octombrie la 100 lei, de la 738,28 lei, pe motiv ca nu sunt bani;
· Noile legi prevad cuvantul “”regularizare”” ceea ce ofera Guvernului posibilitatea sa le ia din urma ceea ce le-a dat in plus acum.
Este motivul pentru care am precizat ca sindicatul le va apara si lor noile pensii dobandite pe baza acelorasi principii cuprinse in conventia pentru drepturile omului Protocolul 1, art. 1, 6, 14 : pensia este drept patrimonial, drept dobandit, si nici o pensie aflata in plata nu poate fi micsorata, pentru ca ar insemna discriminare.
Celor care se bucura ca in februarie le vor veni pensiile intregi ca in decembrie plus restituirea sumelor furate in ianuarie le atragem atentia ca au trecut deja la planul B: emit in fals noi decizii cu date cuprinse intre 28.12.2010 – 07.01.2011 (Hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie este din 07.01.2011) iar aceste noi decizii se declara a fi facute nu in baza salariului mediu pe economie ci in baza recalcularii, care continua in ciuda hotararilor judecatoresti.
O alta ”armata in rezerva” va beneficia in viitor de drepturile noastre, armata politicienilor facuti peste noapte generali (Ontanu. Iordanescu, etc) sau colonei (Diaconescu, Talmaceanu).
In aceste conditii ii atentionam pe cei care renunta la contestatii si procese, sau pe cei care ezita sa vina alaturi de noi, sa se gandeasca de doua ori, inainte de a hotari.
In ceea ce ne priveste, vom lupta pentru abrogarea Legii 119/2010, fapt care i-a adus alaturi de noi pe pensionarii piloti, diplomati, functionari publici din justitie, Parlament, Curtea de Conturi si pe parlamentarii pensionati.
Luptam pentru abrogarea Legii 329/2009, care limiteaza tuturor pensionarilor militari sau civili dreptul la munca, si a Legii 263/2010 care ii arunca in afara societatii pe toti pensionarii civili sau militari. In concluzie suntem, cei drept, 15.000, deocamdata, dar luptam nu pentru 15.000, nu pentru 200.000, ci pentru 6 milioane de pensionari.
Manifestarile noastre din ziua de 24 Ianuarie au fost un avertisment in acest sens.
Punem Guvernului intrebarea: la semnalul pe care il vom da, de strangere a tuturor nemultumitilor in Piata Victoriei, pe data de 1 martie a.c., oare cati din cei 6 milioane vor raspunde?
Ori abrogarea legilor mentionate, ori lupta pana la capat!

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
MIRCEA DOGARU