marți, 16 aprilie 2013


Ponta: Nu sunt resurse pentru pierderile militarilor la calcularea pensiilor


















         Premierul Victor Ponta a declarat luni că Guvenul nu are în acest moment resurse pentru a acoperi suma de 8 milioane de lei lunar reprezentând pierderi ale militarilor la calcularea pensiilor, el arătând că această sumă ar putea fi găsită eventual din ajustări în bugetele de pensii ale ministerelor.
"Am avut azi o nouă discuţie cu vicepremierul Oprea şi cu miniştrii Duşa şi Stroe privind cele 18.000 de persoane care au avut de pierdut prin calcularea pensiilor militare. Suma lunară este cam de 8 milioane de lei. Nu avem în acest momet din alte resurse, eventual poate fi găsită din ajustări în cadrul bugetelor de pensii ale fiecărui minister în parte", a spus Ponta, întrebat dacă Guvernul a identificat resurse pentru a acoperi aceste cheltuieli.
Premierul a precizat că marţi, în şedinţa de Guvern, se va discuta din nou problema pensionarilor militari.
"Mâine discutăm din nou în Guvern. Există dorinţa noastră de a rezolva problema celor 18.000 de pensionari militari, 9.000 sunt de la Armată, ceilalţi de la Interne şi de la servicii de informaţii", a spus Ponta.
Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că aşteaptă de la ministrul de Finanţe Daniel Chiţoiu o soluţie în privinţa banilor pentru pensiile militarilor, după ce PNL a anunţat că nu mai e de acord cu taxarea salariilor bugetarilor de peste 4.000 lei, banii strânşi astfel fiind necesari pentru aceste pensii.