luni, 27 decembrie 2010

Băsescu l-a decorat pe procurorul general în mandatul căruia a fugit Hayssam

Preşedintele Băsescu l-a decorat cu ordinul Virtutea Militară în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, pe Ilie Botoş, general-maior, şi fostul procuror general al României.

Potrivit unui decret publicat luni în Monitorul Oficial, la propunerea ministrului Apărării, "în semn de apreciere deosebită pentru înaltul profesionalism, dăruirea şi devotamentul dovedite în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu", se conferă ordinul naţional pentru merit în grad de ofiţer, cu însemn pentru militari, generalului-maior Valeriu Nicuţ, iar ordinul Virtutea Militară în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, generalului-maior Gheorghe Savu şi generalului-maior Ilie Botoş.

Nu este prima distincţie primită de Botoş de la Cotroceni. În 2007, şeful statului a semnat, de Ziua Armatei, înaintarea în grad pentru patru generali şi şapte colonei, printre care şi fostul procuror general al României, Ilie Botoş, devenit general de brigadă cu două stele.

În 2006, Ilie Botoş şi-a dat demisia din funcţia de procuror general în contextul scandalului provocat de fuga lui Omar Hayssam

El activează în prezent în cadrul MApN. În ianuarie 2009, presa a scris că Botoş a fost numit, potrivit unor surse militare, în funcţia de director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării.